Om oss

Kennel Komsa ble etablert i 1987 av Mona Søderholm og Karl Otto Ojala. Karl Otto bor i dag i Alta og Mona bor i Svinndal. Vårt mål er å oppdrette friske hunder med naturlige driftsanlegg og en god mentalitet som kan fungere som brukshunder, familiehunder og til utstilling. Vi har gjennom årene oppdrettet flere politihunder og hunder som har avlagt meget gode brukshundprøver. I tillegg har vi mange Norsk Utstillings Championer og hunder som har vunnet på Norsk Vinnerutstilling. Vi har også vunnet oppdretteklassen ved Norsk Vinnerutstilling flere ganger, både normal og langhår.

Karl Otto er i dag utdannet som Bruksprøvedommer (NBF), IPO/IGP/RIK dommer, Eksteriørdommer for Schäferhunder, Mentaltestdommer Karaktertest. Han er i tillegg godkjent som Instruktør trinn 3 RIK samt treningsfigurant og lokal prøvefigurant.  I 2010 ble han godkjent som SV Leistungrichter Ausland. I 2014 ble han godkjent som WUSV Zuchtrichter og i 2018 som SV National Zuchtrichter. I tillegg er han godkjent Kåringsdommer, både norsk og tysk mønster.
I 2022 ble han autorisert som Wesentestdommer for Tysk Wesentest (Wesenbeurteilung) av Norsk Schäferhund Klub og Tysk Schäferhund Klubb (SV).

Karl Otto har sittet i Norsk Schäferhund Klub's Hovedstyre i mange år og har i tillegg vært leder av Hovedavlsrådet. Han har også vært leder av Norsk Schäferhund Klub avd. Finnmark i snart 30 år. Karl Otto er tildelt Schäferhunden i Gull av Norsk Schäferhund Klub for sitt arbeide for rase og klubb langt utover det man kan forvente.

Karl Otto Ojala, Komsaveien 7, 9511 Alta
Mob. 91340380 - ojala(@)online.no
Mona Søderholm, Rosveien 249, 1593 Svinndal
Mob. 46542239 - monasoderholm29(@)gmail.com

 

Over: Fra medlemsbladet Schäferhunden til Norsk Schäferhund Klub.

Nedenfor: Fra medlemsbladet Svensk Schäfertidning.